sobota, 17. novembra 2012

Cviklove chutney

1cviklove catni 013




CO POTREBUJETE:

1 mensia cvikla (velkostou do ruky)
olej alebo ghee
1/2 lyzicky tmavej rimskej rasce (shah jeera)
1 cervena susena chilli papricka (ak chcete viac palive mozete si pridat 1-2ks naviac)
1 lyzicka Channa dal
1 lyzicka Urad dal
hrst kari listkov
4 struciky cesnaku
sol
1 lyzica vody
1/2 lyzicky tmaveho horcicneho semienka



1cviklove catni 044




AKO POSTUPOVAT:

V mensom hrnci zohrejeme asi pol lyzice oleja alebo ghee. Pridame rimsku rascu, urad dal, channa dal a chilli papricku. Poprazime na stredne silnom ohni, kym chilli nezmeni troska svoju farbu.


1


Potom pridame kari listocky a pokrajany cesnak a poprazime, aby listocky vypraskali a cesnak zavonal.

2


Tuto zmes odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

Do toho isteho hrnca (neumyvame ho) pridame 1 lyzicku oleja alebo ghee a zohrejeme. Pridame ocistenu, na kocky nakrajanu cviklu a na stredne silnom ohni za obcasneho premiesania ju opekame asi 10 minut. Potom ju odlozime na tanier vychladnut.

3


Vychladnutu cviklu spolu s vyssie pripravenou zmesou vymixujeme s 1 lyzicou vody na pastu/chutney. Dochutime solou.

4


V malom hrnci zohrejeme pol lyzice oleja alebo ghee. Pridame horcicne semienka a nechame ich prasknut.

5


Ked zacnu praskat ohen zmiernime a po chvilke pridame vymixovanu cviklu. Hrniec odstavime z ohna a vsetko spolu dobre premiesame.

6


Chutney mozeme podavat ihned napriklad s roznymi ranajkovymi plackami alebo ho mozeme skladovat v chladnicke (max. 1-2 dni) a podavat aj vychladene.

2 komentáre: