piatok, 28. decembra 2012

Klíčky s kokosom


Klicky s kokosom



ČO POTREBUJETE:

400ml mix klíčkov (napr. mungo fazuľky, cícer, šošovica, horse gram.....)
olej
1 lyžica koriandrových semien
2 sušené červené čili papričky
kúsok škorice
2 klinčeky
2 lyžice čerstvého strúhaného kokosu (nie kokosovej múčky)
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty
1 stredné veľká červená cibuľa; nakrájaná nadrobno
soľ
troška vody


Klicky s kokosom



AKO POSTUPOVAŤ: 

Do hrnca dáme trocha oleja a zohrejeme ho. Pridáme koriandrové semienka, klinčeky, škoricu a necháme rozvoňať. Ďalej pridáme čili papričky a necháme troška zhnednúť. 

Klicky s kokosom


Toto dáme do mažiara (alebo mixéra) spolu s kokosom a rozmixujeme.

Klicky s kokosom


Potom k tomu pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a znova premixujeme. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.

Klicky s kokosom


V tom hrnci, kde sme opekali koreniny zohrejeme zasa trošku oleja. Keď je dostatočne horúci pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme dohneda.

Klicky s kokosom


Potom pridáme zmes korenín a kokosu a premiešame. Podlejeme trošičkou vody.

Klicky s kokosom


Ďalej pridáme mix klíčkov, soľ a len malú chvíľku prehrejeme. Klíčky netreba tepelne upravovať, aby nestratili to "dobro" čo v sebe majú.

Klicky s kokosom
Klicky s kokosom


Nakoniec hrniec odložíme z ohňa a pridáme opláchnutú a nasekanú koriandrovú vňať. Premiešame, hrniec na 1 minútu zakryjeme a jedlo necháme odležať.

Klicky s kokosom

Podávame s plackami.





Toto je posledný recept v roku 2012. Tento rok nebudem písať žiadne zhrnutia. Tento rok stačí zhrnúť jednou vetou. Bol výborný. Verím, že ten nasledujúci bude ešte lepší.


8 komentárov:

  1. Miška, krásny recept, ako všetky od teba :-) Šťastný Nový rok 2013 aj Vám! :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jééj Miška, tie snehové vločky si si ako pridala na svoj blog?... je to krásne :-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Musis vlozit do rozlozenia HTML kod. Ak chces, poslem ti do mailu.

      Odstrániť
    2. ďakujem Miška a pošli, zíde sa ešte niekedy :-)

      Odstrániť
    3. Milá Miška!
      Všetko krásne v Novom roku 2013 veľa šťastia,
      zdravia, radosti, lásky a úspechov Tebe aj tvojim blizkym! :-)

      Odstrániť
  3. Zaujímavý ale skvele vyzerajúci recept , hneď by som si dala :-) . Miška všetko dobré do Nového roka a veselého Silvestra celej tvojej rodinke :-).......nie je to moc pikantné ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem :) Pikantne... nuz to zalezi kto kolko znesie, ale ten kokos pikantne jedla pekne zjemni.

      Odstrániť