piatok 22. augusta 2014

Nátierka zo žltých paprík a kešu orechov / Bread spread made of yellow capsicum and cashewnuts


IMG_5212



ČO POTREBUJETE:

2 žlté papriky
hrsť kešu orechov
olivový olej na pečenie paprík a potom 1 lyžica na mixovanie nátierky
trocha koriandrovej vňate
šťava z polovice baby citróna
soľ podľa chuti
2 strúčiky cesnaku


IMG_5216



AKO POSTUPOVAŤ:

Papriky očistíme od "srdiečka" a semienok, prekrojíme a položíme do pekáča, šupkou nahore. Pokvapkáme olivovým olejom a na 15 minút dáme do rúry pod gril na 200st. Šupka by mala za tú dobu zhnednúť. Upečenú papriku necháme trocha vychládnuť a šupku olúpeme. 

1


Kešu orechy opečieme dohnedkava na suchej panvici. 

2


Do mixéra dáme olúpané papriky, opečené kešu orechy, koriandrovú vňať, cesnak, šťavu z citróna a lyžicu olivového oleja (alebo toľko postupne, aby ste dostali konzistenciu hladkej nátierky). Všetko to dohladka rozmixujeme. 

3


Nátierku preložíme do misky, dochutíme soľou, poriadne premiešame a môžeme podávať. Ak máte radšej vychladené nátierky, uložte ju na pol hodinky do chladničky.

4



IMG_5215

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára