sobota 10. marca 2012

Aloo Tamatar

Aloo tamatar




CO POTREBUJETE:

4 male zemiaky
2 velke paradajky
2 velke cervene cibule
1 lyzica ghee
1/2 lyzicky cesnakovo-zazvorovej pasty
1/3 lyzicky kurkumy
sol
1/2 lyzicky kasmirskeho chilli korenia
1 plocha lyzicka mleteho koriandru
1 plocha lyzicka garam masala
1/2 lyzicky susenych listkov senovky greckej
troska vody na podliatie


Aloo tamatar




AKO POSTUPOVAT:

V hlbsej panvici zohrejeme ghee. Pridame rimsku rascu a cesnakovo-zazvorovu pastu. Nechame rozvinut vonu.

Aloo tamatar



Pridame cibulu nakrajanu na polkolieska a restujeme domakka. Potom pridame kurkumu , sol a premiesame.

Aloo tamatar



Dalej pridame mlety koriander, kasmirske chilli korenie, garam masala a senovku grecku. Premiesame.

Aloo tamatar



Pridame nakrajane zemiaky a paradajky, premiesame...

Aloo tamatar



... podlejeme troskou vody a zakryte dusime do makka, asi 10-15 minut. Obcas premiesame a skontroloujeme, ci sa nam zmes neprichytila o spodok panvice. Vtedy zasa trsicka podlejeme vodou, ale podlievajte len po troskach, vysledne jedlo nema stavu. Nakoniec posypeme nasekanym koriandrom, odstavime s ohna a premiesame. Zakryte nechame 10 minut odstat.

Aloo tamatar



Mozeme podavat s plackami.


Aloo tamatar

3 komentáre: