štvrtok 16. augusta 2012

Aloo Gobi s Panch Phoron


aloo gobi s punch phoron, obedarik ryza s paradajkou 022


CO POTREBUJETE:

niekolko ruziciek karfiola
2 zemiaky; osupane a pokrajane na male kusky
1 lyzicu ghee
1 lyzicku Panch phoron
1/3 lyzicky cesnakovo-zazvorovej pasty
trocha vody na podliatie
sol
1/3 lyzicky kasmirskeho chilli korenia



aloo gobi s punch phoron, obedarik ryza s paradajkou 021



AKO POSTUPOVAT:

V hrnci zohrejeme ghee. Pridame koreniacu zmes panch phoron a nechame korenie rozvonat. Potom pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a par sekund opekame, premiesavame, aby neprihorela.

4


Pridame karfiolove ruzicky, zemiaky a minutku opekame, premiesavame. Pridame troska vody (nie vela) a zakryte na miernom ohni dusime do makka. Treba kontrolovat, aby nam to neprihorelo. Obcas premiesame. Ked su karfiol a zemiaky makke (voda sa musi vyparit), pridame sol a kasmirske chilli korenie. Premiesame a mozeme podavat.

5



Mozete podavat ako prilohu k dusenej ryzi a dalu.

1 komentár:

  1. to muselo úžasne rozvoniavať, robíš mi chúťky, karfiol milujem :-)

    OdpovedaťOdstrániť