štvrtok, 16. augusta 2012

Tamatar Chawal (Opekaná ryža s paradajkou)

Rozhodla som sa urobiť na facebooku pre vás album s obedárikmi, ktoré nosievam staršej dcérke do školy. Bude slúžiť pre vás ako inšpirácia, čo do takého obedárika dať. Budú to veľmi jednoduché jedla, rýchle na prípravu, ktoré sa veľmi rýchlo nekazia, čiže vám vydržia do obeda čerstvé. Žiadne mäso, samá zelenina a strukoviny. Na facebooku sa môžete inšpirovať v albume "Čo do školského obedára?" .



22tamatar rice 027



ČO POTREBUJETE:

asi 400ml uvarenej ryže (použila som Basmati)

1 lyžica ghí
1/4 lyžičky kalonji (alebo horčičné semienko)
1/4 lyžičky semienok ajwain
niekoľko karí lístkov
1/4 lyžičky kurkumy
1 červená cibuľa; pokrájaná nadrobno
1 paradajka; pokrájaná nadrobno



22tamatar rice 034



AKO POSTUPOVAŤ:

Ryžu si uvarte vašim bežným spôsobom. Ja ryžu opláchnem pod tečúcou vodou. V hrnci zohrejem trocha oleja, ryžu na ňom chvíľku opekám. Zalejem vodou, osolím a udusím do mäkka, kým sa voda nevyparí, asi 15 minút.

V hrnci si zohrejeme ghí. Pridáme kalonji a ajwain a necháme rozvinúť ich vôňu a chuť. Potom pridáme kurkumu a karí lístky. Necháme lístky prasknúť. Pridáme cibuľu a popražíme do mäkka. Pridáme paradajku a popražíme do mäkka. Ďalej pridáme uvarenú ryžu a dobre premiešame. Chvíľku prehrejeme na miernom ohni.

Opekaná ryža s paradajkou


Nakoniec hrniec odstavíme z ohňa a do ryže zamiešame čerstvú koriandrovú vňať.

Opekaná ryža s paradajkou



K ryži som dcérke pribalila aj čerstvú uhorku a ako snack na poobedie pár keksov. Môžete si pribaliť ovocie, čokoľvek, čo vám dobre padne na poobedie.


Opekaná ryža s paradajkou

4 komentáre:

  1. to by som brala aj pre seba do práce, Miška skvelý recept, ako všetky od Teba! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Opat mi tu akosi miznu komentare :( Ospravedlnujem sa a pripajam, co som nasla v poste.

    ""Používateľ Anonymný zanechal nový komentár k vášmu príspevku "Tamatar Chawal (Opekaná ryža s paradajkou)":

    Super nápad, moc děkujeme za inspiraci! Ivana""


    OdpovedaťOdstrániť