streda, 5. septembra 2012

Krevetove kremove kari

Krevetove kremove kari



CO POTREBUJETE:

500ml misku tigrych kreviet (cerstvych)
2 lyzice stavy z citrona alebo limetky
olej
1 lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty
1 velka cervena cibula
1/3 lyzicky kurkumy
1/2 lyzicky kasmirskeho chilli korenia (pre viac palive kari pouzite 1 ssenu cervenu chilli papricku miesto korenia)
voda podla potreby

1 azijsky bobkovy list
3 klinceky
kusok skorice
2 tobolky zeleneho kardamomu
1 mensia cervena cibula
sol
100ml sladkej smotany
1 lyzicka garam masala (nie prilis kopcom)
velka hrst nasekanej koriandrovej vnate



kremove krevetove kari 027



AKO POSTUPOVAT:

Krevety najprv ocistime, vyberieme crievka a poriadne oplachneme pod tecucou vodou. Dame ich do misky a polejeme stavou z citrona alebo limetky. Nechame ich odlezat 10 minut.

kremove krevetove kari 005


V hrnci zohrejeme olej. Pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a chvilocku restujeme, asi minutu. Pridame nakrajanu velku cibulu a restujeme do makka.

1



Cibulu nechame trocha vychladnut a dame ju do mixera. Pridame kurkumu, chilli korenie a troska vody (asi 20ml) a vymixujeme. Odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

2



V hrnci si znova zohrejem troska oleja. Pridame bobkovy list, klinceky a skoricu a nechame rozvonat. Potom pridame nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme do sklovita.

3



Dalej pridame krevety a na silnom ohni ich opecieme, aby zruzoveli. Premiesavame. Ked su vsetky ruzove, pridame cibulovu pastu a sol a podlejeme 100ml vody. Privedieme do varu a ohen zmiernime.

4



Hned pridame smotanu a garam masala, premiesame, prejdeme minutku varom a odstavime z ohna. Do hotoveho kari zamiesame oplachnutu, nasekanu koriandrovu vnat a nechame asi 15 minut odstat, aby sa chute prepojili.

5



Podavala som s dusenou basmati ryzou a krevetami vysmazenymi podla tohto receptu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára