utorok 19. februára 2013

Aloo baigan sukha (zemiaky s baklažánikmi na sucho) / Potatoes with brinjals

Ak narazíte na indický recept, ktorý má v názve "sukha", ide o tzv. "dry dish", teda jedlo na sucho, bez šťavy.





ČO POTREBUJETE:

2 stredné veľké zemiaky
3 baby baklažány

olej
1 lyžička rímskej rasce
3 sušené červené čili papričky
1/2 lyžičky mletej kurkumy

soľ
3 lyžice vody





AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky očistíme, okrájame a pokrájame na väčšie kocky. Baklažániky umyjeme, vysušíme a pokrájame na menšie kocky.



V panvici zohrejeme olej, pridáme rímsku rascu a čili papričky a minútu na stredne silnom ohni popražíme. Pridáme kurkumu.



Potom pridáme zemiaky, baklažány a soľ a 2 minúty na stredne silnom ohni restujeme.

Pridáme vodu, premiešame a na miernom ohni, zakryté dusíme 10-13 minút, do mäkka.



Keď sú zemiaky aj baklažán mäkké, papnvicu odstavíme z ohňa a pridáme umytú, pokrájanú koriandrovú vňať. Premiešame a zakryté necháme postáť 10 minút.



Podávame s plackami alebo ako suchu prílohu k dusenej ryži a karí.

1 komentár:

  1. Miška, vždy tak rada čítam tvoje zaujimavé a krásne recepty, tiež aj fotky veľmi rada prezerám :-)

    OdpovedaťOdstrániť