utorok 19. februára 2013

Aloo baigan sukha

Ak narazíte na indický recept, ktorý má v názve "sukha", ide o tzv. "dry dish", teda jedlo na sucho, bez šťavy.


Aloo baigan sukha



ČO POTREBUJETE:
2 stredné veľké zemiaky
3 baby baklažány
olej
1 lyžička rímskej rasce
3 sušené červené čili papričky
soľ
3 lyžice vody


Aloo baigan sukha



AKO POSTUPOVAŤ:

Zemiaky očistíme, okrájame a pokrájame na väčšie kocky. Baklažániky umyjeme, vysušíme a pokrájame na menšie kocky.

1aloo baigan sukha 009


V panvici zohrejeme olej, pridáme rímsku rascu a čili papričky a minútu na stredne silnom ohni popražíme.

1aloo baigan sukha 010


Potom pridáme zemiaky, baklažány a soľ a 2 minúty na stredne silnom ohni restujeme.

1aloo baigan sukha 013


Pridáme vodu, premiešame a na miernom ohni, zakryté dusíme 10-13 minút, do mäkka.

1aloo baigan sukha 014


Keď sú zemiaky aj baklažán mäkké, papnvicu odstavíme z ohňa a pridáme umytú, pokrájanú koriandrovú vňať. Premiešame a zakryté necháme postáť 10 minút.

1aloo baigan sukha 016


Podávame s plackami alebo ako suchu prílohu k dusenej ryži a karí.

1 komentár:

  1. Miška, vždy tak rada čítam tvoje zaujimavé a krásne recepty, tiež aj fotky veľmi rada prezerám :-)

    OdpovedaťOdstrániť