štvrtok, 23. apríla 2015

Natierka z cervenych paprik a kesu orechov


Natierka z cervenych paprik a kesu orechov





CO POTREBUJETE:

2 velke cervene papriky
olivovy olej na ich grilovanie + 1 lyzica na vymixovanie natierky
velka hrst nesolenych kesu orechov
sol podla potreby
1/3 lyzicky tandoori masala
1 lyzicka citronovej stavy
niekolko listkov cerstvej thajskej bazalky (alebo vasej oblubenej vnatky)


Natierka z cervenych paprik a kesu orechov



AKO POSTUPOVAT:

Paprikam odstranime srdiecko, prekrojime na polovicu a na pekac polozime supkou nahor. Pokvapkame olejom. Gril predohrejeme a grilujeme 15 minut. Ugrilovanu papriku zakryjeme, aby sa sparila a supka isla pekne dole. Potom ju osupeme. 

Kesu orechy na suchej panvici opecieme dohneda. Prelozime ich do mixera, pridame osupanu, grilovanu papriku a ostatne suroviny a vymixujeme. Nepridavala som ziadnu vodu, natierka mala hned taku konzistenciu, aku som chcela dosiahnut.

Podavame s pecivom alebo chlebom.



Podobnu natierku som robila TU.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára