piatok, 2. októbra 2015

Cviklove Paratha


Cviklove Paratha





CO POTREBUJETE (asi na 4ks):

1 vacsiu cviklu
hrst cerstvej koriandrovej vnate
sol
1/2 lyzicky garam masala
1 lyzica ghee
1/2 lyzicky rimskej rasce
muka podla potreby
(pouzila som Maida, co je nasa hladka 00)
ghee na potieranie


Cviklove Paratha



AKO POSTUPOVAT:

Dnes som si nakladala cviklu do pohara a tak som pouzila uvarenu cviklu, ale mozete pouzit aj surovu. Osupeme ju a postruhame najemno. Vsetky suroviny dame do misky a premiesame. Postupne pridavame muku a miesime cesto, aby nam vznikol makky bochnicek. Vodu nepridavame. Vymiesene cesto nechame pol hodiny odpocivat. 

Cviklove Paratha


Potom si cesto rozdelime na rovnako velke casti. S kazdou pracujeme postupne, zvlast. Dame si zohriat panvicu. Ked je rozhorucena ohen troska zmiernime, ale nie celkom.
 
Vymodelujeme v rukach z cesta gulku, ktoru v dlaniach splostime a obalime v muke. Vyvalkame na placku. Ak treba, pri valkani este pouzijeme muku na podsypanie. Placku dame na panvicu a chvilku opekame. Potom ju obratime, potrieme s ghee a znova chvilku opekame. Znova obratime, potrieme aj druhu stranu s ghee a po chvilke znova obratime. Opekame z oboch stran dohneda.

Cviklove Paratha

Cviklove Paratha


Podavame teple. V Indii sa parathas jedia na ranajky. 


Cviklove Paratha

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára