nedeľa 13. decembra 2015

Paratha s makom a sezamom


Paratha s makom a sezamom





CO POTREBUJETE (na 6-7ks):

400ml muky Atta
sol
2 lyzicky bieleho maku
2 lyzicky sezamu
1 plocha lyzicka garam masala
1 lyzica ghee do cesta
vlazna voda podla potreby na zamiesenie cesta

ghee pri opekani


Paratha s makom a sezamom



AKO POSTUPOVAT:

Z uvedenych surovin si vymiesime cesto. Ja tieto placky zvycajne robim rano na ranajky, a tak si cesto poriadne zabalim do alobalu a ulozim do chladnicky. Rano je odpocinute, odlezane a vyborne sa s nim pracuje. 

Odlezane cesto si rozdelime na rovnake dieliky a s kazdym pracujeme samostatne. Panvicu (tava) si dame zohriat. Dielik z cesta vymodelujeme v dlaniach do gulocky, medzi dlanami ho splostime a obalime v muke. Vyvalkame na tenku okruhlu placku. Placku dame na horucu panvicu, ohen len trosku zmiernime. Nesmieme placky opekat prilis pomaly, lebo by stvrdli. Opecieme chvilku z jednej strany a placku obratime. Potrieme ju troskou ghee, chvilocku opekame a znova obratime. Aj druhu stranu potrieme troskou ghee. A teraz uz len obraciame po chvilkach, az kym placka nie je opecena z oboch stran. Hotovu placku ulozime do cistej bavlnenej utierky. Rovnako pokracujeme so zbytkom cesta. 

Paratha s makom a sezamom


Placky podavame horuce, mozeme k nim podavat zemiakove subzi/bhaji alebo nejake chutney.



Paratha s makom a sezamom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára