piatok, 6. januára 2012

Bhatura

Bhatura su hlboko prazene placky. Recept pochadza zo severu Indie. Podavaju sa s cicerom a v restauracii vam ich obycajne ponuknu ako komplet jedlo pod nazvom "Chole Bhatura" (alebo Channe Bhatura). Placky by sa pri prazeni mali nafuknut.


Bhature



CO POTREBUJETE (na 10ks):

400ml hladkej muky (Maida)
4 lyzice fine rava
(semolina; detska krupica)
1 lyzicka krystaloveho cukru
1 lyzicka soli
(nie prilis kopcita)
2 lyzicky suseneho drozdia
2 lyzice rastlinneho oleja
3 lyzice Dahi (bieleho nesladeneho jogurtu); izbovej teploty
150ml teplej vody

olej na vyprazanie


Bhature



AKO POSTUPOVAT:

Susene drozdie v miske zmiesame s cukrom a zalejem troskou teplej vody; premiesame lyzickou (vodu odoberieme z tych 150ml, co su uvedene v rozpise). Drozdie nechame zakryte 15 minut na teplom mieste napucat.

Vo vacsej miske zmiesame muku, krupicu, sol. Do muky zamiesame zbytok teplej vody, olej a jogurt a nakoniec pridame napucane kvasnice. Cesto dobre vypracujeme rukou. Odlozime ho na teple miesto bez prievanu na 30 minut, aby nakyslo.

Bhature


Nakysnute cesto si rozdelime na rovnako velke gulocky. V hlbokej panvici zohrejeme dostatok oleja. Ci je uz dost horuci skusime s kuskom cesta, ktore vhodime do vriaceho oleja a ked ten kustik cesta vyplava na hladinu, mozeme zacat prazit placky.

Postupne kazdu gulocku najprv obalime v muke a vyvalkame na placku.

Bhature


Ked vlozime placku do vriaceho oleja, okamzite ju opatrne pritlacame o dno panvice, cim ju ponarame v oleji a sposobime tym jej nafuknutie.

Bhature


Ked je oprazena dohneda z jednej strany, obratime ju a uz nestlacame. Nechame ju oprazit dohneda aj z druhej strany. Prazime na stredne silnom az silnom ohni (ako pri siskach alebo langosoch).

Vyberieme ju na save papierove obrusky, aby odsali prebytocny olej a ihned podavame.



Ako prilohu si mozete pripravit nasledujuce recepty:

Bhature

2 komentáre:

  1. jeeeeeeeej super! na toto som uz davnejsie chcela recept!jedla som ich v jednej uzasnej indickej restike v Berline, bola to bomba! pamatam si, ze som tam vtedy oslavovala 19te narodeniny a prejedla som sa tam najviac v zivote:-DDD

    OdpovedaťOdstrániť