Preskočiť na hlavný obsah

Aloo subzi


Aloo subzi





CO POTREBUJETE:

4-5 mensich zemiakov
olej
1 lyzica channa dal
2 zelen chilli papricky
niekolko kari listkov
3 vacsie cervene cibule
1/2 lyzicky mletej kurkumy
1/2 lyzicky mleteho koriandru
sol
1 lyzicka besanu (cicerovej muky)
1 a pol pohara vody


Aloo subzi



AKO POSTUPOVAT:

Zemiaky si uvarime v supe. Nechame vychladnut, osupeme, nakrajame a vidlickou este trocha roztlacime. Odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

V panvici zohrejeme trocha oleja. Pridame channa dal, chilli papricky a kari listky. Listky nechame prasknut. Dalej pridame nakrajanu cibulu a restujeme na miernejsom ohni domakka. Potom pridama mletu kurkumu, mlety koriander, sol, premiesame a zalejeme 1 poharom vody. Cibulu pod pokrievkou povarime 8-10 minut. Potom pridame roztlacene zemiaky a premiesame. Vezmeme pol pohara vody a rozmiesame v nej besan. Toto vylejeme k zemiakom, premiesame a zmes povarime dalsich 5 minut. Ak by prilis zhustla, zriedime trochou vody. Konzistenciu vidno z obrazkov. 

Aloo subzi



Zemiaky podavame s plackami Puri, Bhature alebo Dosa.



Aloo subzi


Komentáre