pondelok, 8. marca 2010

Cícer na cibuľke

Cicer na cibulke



ČO POTREBUJETE:

dve hrste sušeného cíceru
voda
1 lyžica ghí
1/4 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička garam masala
1/3 lyžičky rímskej rasce
soľ
2 veľké cibule
3 strúčiky cesnaku
1 zelená čili paprička
1 veľká paradajka
hrsť nasekanej koriandrovej vňate


Cicer na cibulke



AKO POSTUPOVAŤ:

Sušený cícer si na noc namočíme. Ráno ho uvaríme do mäkka vo vode bez soli, scedíme a odložíme do ďalšieho použitia. V hrnci zohrejeme lyžicu ghí, oheň zmiernime, pridáme rímsku rascu a necháme prasknúť.

Cicer na cibulke


Potom pridáme nadrobno (alebo na pásiky) nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme do hnedkava. Pridáme nadrobno nakrájanú čili papričku a nakrájanú paradajku, panvicu zakryjeme a na miernom ohni cibuľu udusíme do mäkka. Paradajka sa musí celkom rozpadávať.

Cicer na cibulke



Pridáme kurkumu, garam masala a premiešame.

Cicer na cibulke


Zalejeme kokosovým mliekom a prejdeme varom. Nakoniec pridáme uvarený cícer, osolíme a znova prejdeme varom.

Cicer na cibulke


Hotové jedlo posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou.

Cicer na cibulke


Podávame s plackami ako napríklad Čapati.

4 komentáre:

  1. čím sa dá nahradiť kokosové mlieko?
    Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nicim. Da sa ale kupit bezne napr. aj v Bille. Pri najhorsom mozete pouzit smotanu na varenie, ale uz to nebude chutit tak ako by malo.

      Odstrániť
  2. Dakujem, prvy recept od vas co som robil. Velmi chutny.

    OdpovedaťOdstrániť