sobota, 7. júla 2012

Rajma Masala


Konecne sa dnes krasne mraci na nas obloha :) Je leniva nedela a ja som sa rozhodla skusit taky zjednoduseny recept na Rajma masala, ktory som nasla na tomto blogu. Poobede pojdeme trocha na prechadzku a mozno nas aj takyto dazd zastihne :)









Rajma masala



CO POTREBUJETE:

200ml susenej fazule Rajma / 200ml of dry Rajma
2 vacsie cervene cibule; nakrajane nadrobno / 2 big red onions
2 vacsie paradajky; nakrajane nadrobno / 2 big tomatoes
1 lyzicka cesnakovo - zazvorovej pasty (alebo pouzite cerstvy zazvor aj cesnak) / 1tsp ginger-garlic paste
1 zelena chilli papricka; nakrajana nadrobno / 1 green chilli
1/2 lyzicky kasmirskeho chilli korenia / 1/2tsp kashmiri chilli powder
1 plocha lyzicka tmavej rimskej rasce (shah jeera) / 1 flat tsp black cumin (shah jeera)
1/3 lyzicky mletej kurkumy / 1/3tsp of termaric
600ml vody / 600ml of water
sol / salt
hrubsi platok masla / butter

1 lyzicka garam masala / 1tsp of garam masala
1 lyzicka stavy z citrona (tou som nahradila Amchoor-susene mango) / 1tsp of lemon juice (or Amchoor - mango powder)
hrst cerstvej koriandrovej vnate / handful of fresh coriander leaves


Rajma masala



AKO POSTUPOVAT:

Suchu fazulu na noc namocime do vody. Rano preplachneme, scedime a vlozime do tlakoveho hrnca. / Soak dry beans in water overnight. Strain them in the morning, put them to the preasure cooker.

0


Pridame nadrobno nakrajanu cibulu, paradajky a cesnakovo zazvorovu pastu. Dalej pridame nakrajanu chilli papricku, kasmirske chilli korenie, rimsku rascu a kurkumu. / Add chopped onion, chopped tomatoes and ginger-garlic paste. Add chopped chilli, kashmiri chilli powder, cumin and termaric.

1


Vsetko zalejeme vodou a vlozime platok masla. Varime v tlakovom hrnci 15-20 minut, do makka. / Add the water and piece of butter. Bring to the boil and cook for 15-20 minutes under preasure, until tender.

2


Po otvoreni tlakoveho hrnca, ak zistite, ze fazula ma prilis vela vody, privedte ju znova do varu a prebytocnu vodu jednoducho nechajte chvilu vyvarit. Potom pridame sol, garam masala a premiesame. Minutku este povarime, odstavime z ohna a primiesame koriandrovu vnat. Hrniec prikryjeme a fazulu nechame odstat 10 minut. / If there is still lot of water in the pot, bring it to the boil again and let the water evaporate. Then add salt, garam masala and stir well. Cook for a minute, remove from heat and add chopped coriander leaves. Cover the pot and let it rest for 10 minutes.

3


Hotovo. Mozeme podavat s dusenou ryzou alebo s plackami Chapati (aj obycajny chlieb by stacil). My dnes mame k nej dusenu ryzu a uhorkovy salat s kokosom. / Serve with rice or flat bread as Chapati.

4



Prajem vam krasny zbytok vikendu :)

12 komentárov:

  1. Miška, s tým videom si ma potešila, veľmi sa mi to páči a veru už by mohol prísť dážď, ako aj u Vás, či aj tu na Slovensku :-))...a vždy tak rada čítam aj Tvoje recepty, aj tento je krásne spracovaný a nafotený!....tak prajem príjemnú prechádzku :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ďakujeme a krásny zvyšok víkendu aj Vám! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Naša dnešná večera, podávala som s cesnakovým naanom.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. fazula sa uz moci dva dni,idem na to:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Míšo, překvapilo mě nahrazení citronové šťávy mango práškem. Jaké má další využití? Přivezla jsem si jej z Indie, ale ještě jsem ho nenašla v žádném receptu. Děkuji předem za odpověď.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Amchoor okysluje. Moze ho nahradit citronova stava, ale sa nim moze nahradit tamarindova pasta, alebo moze nahradit kokum. Tieto vsetky suroviny sluzia na okyslenie. Tu vsade som pouzila amchoor http://akochutimasala.blogspot.in/search/label/amchoor

      Odstrániť
  6. Moc děkuji za odpověď. Určitě vyzkouším a konečně ho použiji.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tenhle recept mi s trochou nadsázky zachránil manželství ;)))))

    OdpovedaťOdstrániť