CO POTREBUJETE
3 vajicka
olej
na omacku:
1/2 lyzicky struhaneho zazvoru
1/2 lyzicky struhaneho cesnaku
1 velka cervena cibula
1 zelena chilli papricka
sol
1/2 lyzicky mleteho chilli korenia
1 lyzicka garam masala
1 lyzicka susenych listkov senovky greckej
100ml sladkej smotany
hrst cerstvej koriandrovej vnate
AKO POSTUPOVAT:
Vajicka povarime 6 minut.
V hrnci zohrejeme ghee, pridame struhany cesnak a zazvor, chilli papricku a nakrajanu cibulu. Restujeme na silnejsom ohni domakka. Tuto zmes potom bez pridania vody rozmixujeme na pastu. Znova v tom istom hrnci zohrejeme troska ghee. Pridame pripravenu pastu a 2-3 minuty restujeme. Pridame sol, mlete chilli korenie, garam masala a senovku grecku, minutku restujeme. Dalej pridame jogurt a smotanu a privedieme k varu. Ohen smiernime a varime asi 10 minut. Nakoniec pridame nasekanu koriandrovu vnat, prejdeme varom a odstavime z ohna.
Medzitym si oprazime olupane vajicka, ktore potom vlozime do kari.
Taketo kari podavame s ryzou. Ak chceme s plackami, je dobre vajicka do
kari nastruhat na vacsich slzickach, aby sa lahsie jedlo.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára