Aloo Gobi masala

Aloo znamená zemiak a Gobi znamená karfiol. Čiže zemiakovo-karfiolová zmes, ktorú podávame ako zeleninovú prílohu alebo s indickými plackami Naan, Čapati.




aloo gobi masala 026




ČO POTREBUJETE:

1 menší karfiol (225g); rozrobený na menšie ružičky
2 veľké zemiaky (160g); pokrájané na kocky
1/2 lyžičky strúhaného zázvoru
1/2 lyžičky strúhaného cesnaku
olej (alebo ghí)
1/3 lyžičky kurkumy
1/2 lyžičky pálivého čili korenia
1/2 lyžičky mletého koriandra
1/3 lyžičky drvenej tmavej rímskej rasce
1/2 lyžičky garam masala
200ml vody na dusenie
hrsť nasekanej čerstvej koriandrovej vňate
soľ


aloo gobi masala 014



AKO POSTUPOVAŤ:

Vo woku zohrejeme olej a osmažíme cibuľu, kým nie je priesvitná. Pridáme zázvor a cesnak.

aloo gobi masala 001



Pridáme zemiaky a karfiol a dobre premiešame. Trošičku podlejeme vodou a dusíme 10 minút prikryté na slabom ohni. Vodu prilievame po trošičkách, podľa potreby. Výsledné jedlo nemá šťavu.

aloo gobi masala 002



Po 10 minútach pridáme kurkumu, čili korenie, koriander, garam masala, rímsku rascu a osolíme. Premiešame a dodusíme domäkka. Ak treba znova prilejeme máličko vody.

aloo gobi masala 007



Keď je zelenina mäkká, posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou, premiešame a podávame.

aloo gobi masala 008



Podávame ako zeleninovú prílohu alebo s indickými plackami Naan, Čapati.

Komentáre

  1. Mnaaaaam, toto je famozne!!! Rychlo a lahko sa urobilo a aj zjedlo.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vdaka Miska za recept...vyskusam coskoro podla tvojho :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyskusane....Miska dakujem za vyborny recept.....tie koreniny su pridane v spravnom pomere a vysledok bol famozny...uz davam aj na blog samozrejme s odkazom na teba.....velmi, velmi sa tesim tomuto receptu lebo je to presne to, co som hladala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Adrika som velmi rada, ze ti chutilo. Videla som tvoje fotecky, si velmi sikovna, uz fotis ako profi :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára