sobota, 1. januára 2011

Thotakura Pappu తొట కూర పప్పు

22IMG_8380



CO POTREBUJETE:

1 viazanicka Amaranthovych listov
1 maly hrncek Toor dal
1 paradajka
1 zelena chilli papricka
1/2 lyzicky tamarindovej pasty
1/3 lyzicky mletej kurkumy
asi 100-150ml vody
sol

na Tadka:
1 lyzica Ghee
1/2 lyzicky rimskej rasce
1/2 lyzicky tmavych horcicnych semien
1 lyzicka Urad dal
3 struciky cesnaku; posekane nadrobno




22IMG_8383



AKO POSTUPOVAT:

Amaranth umyjeme a posekame. Vlozime do hrnca. Pridame Toor dal...

22IMG_8353


... pridame nadrobno nakrajanu cibulu a paradajku...

22IMG_8355


...pridame chilli papricku, kurkumu a tamarindovu pastu...

22IMG_8357


...zalejeme vodou.

22IMG_8359


Mozete to varit bud v normalnom hrnci domakka alebo v tlakovom. V tlakovom hrnci asi 10-15 minut od natlakovania. Normalnym varom sa lahsie ustrazi tekutina. Musi jej byt dost, aby sa toor dal uvaril a nakoniec jej nesmie zostat vela, pretoze nejde o polievku, ale skor hustejsie jedlo.

Ked je amaranth uvareny roztlacime vsetko, aby to bolo kasovite.

22IMG_8361


Pripravime si Tadka. V hlbsej panvici zohrejeme Ghee. Najprv pridame horcicne semienka, rimsku rascu a urad dal. Na stredne silnom ohni oprazame, kym urad dal mierne nezmeni farbu.

22IMG_8363


Potom pridame nakrajany cesnak a kari listocky. Oprazame chvilku, aby cesnak zavonal.

22IMG_8364


Pridame uvareny, roztlaceny amaranth s dalom, osolime, premiesame, prejdeme varom a odstavime z ohna. Zakryte nechame odpocivat 10 minut.

22IMG_8369


Podavame s ryzou alebo Chapati.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára