Dnes sme znova "tikkali". Vzala som ten isty recept ako na paneer a pouzila ho na baby baklazany. Rovnako mozete postupovat aj s kuracim masom a mate Murgh tikka masala.
CO POTREBUJETE:
4 ks baby baklazanov; pokrajane na priblizne rovnako velke kusky
na marinadu:
3 lyzice husteho bieleho nesladeneho jogurtu
1/4 lyzicky garam masala
1/4 lyzicky susenych listkov senovky greckej (kasuri methi)
1 lyzicka kasmirskeho mleteho chilli korenia
1 lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty
sol
1/4 lyzicky stavy z citrona
na omacku:
2 stredne velke cervene cibule
2 stredne velke paradajky
ghee
1/2 lyzicky tmavej rimskej rasce
1 suseny bobkovy list
1 lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty
1/2 lyzicky kasmirskeho mleteho chilli korenia
1 lyzicka mletych koriandrovych semienok
1/4 lyzicky mletej kurkumy
1/4 lyzicky garam masala
200ml vody
1 a 1/2 lyzice sladkej smotany
1/4 lyzicky susencyh listkov senovky greckej
AKO POSTUPOVAT:
V miske zmiesame suroviny na marinadu. Nakrajane (neosupane) baklazany s marinadou dobre premiesame a ulozime na pol hodiny do chladnicky marinovat.
Potom si rozohrejeme ruru (vrchnu grilovaciu cast) na 180-200st. Na plech dame alobal, ktory potrieme olejom. Baklazany nan v jednej vrstve ulozime a grilujeme 15 minut z jednej strany, potom poobraciame a dogrilujeme este 5 minut. Po obrateni som grilovala uz na 200st. Ugrilovane baklazany odlozime bokom do dalsieho pouzitia. Cibulu a paradajky rozmixujeme na pyre bez pouzitia vody..
Kym sa griluju baklazany zacneme si robit omacku. V hrnci zohrejeme lyzicu ghee. Pridame rimsku rascu a nechame ju prasknut. Pridame bobkovy list a len par sekund ho poprazime. Dalej pridame cesnakovo-zazvorovu pastu, sol (s nou opatrne, solili sme uz marinadu) a cibulovo-paradajkove pyre. Dobre premiesame. Restujeme asi 15 minut na stredne silnom ohni, obcas premiesame. Potom ohen zmiernime, pridame kasmirske chilli korenie, mlety koriander, garam masala a kurkumu. Premiesame a asi 3-5 minut restujeme za obcasneho premiesania.
Pridame vodu a privedieme do varu.
Ked sa voda zacne varit, pridame ugrilovane baklazany, premiesame a zakryte na miernom ohni povarime asi 3 minuty. Pridame sladku smotanu, premiesame, prejdeme varom a odstavime z ohna.
Nakoniec pridame nasekanu koriandrovu vnat a premiesame. Zakryte nechame odlezat asi 15 minut.
Vypadá krásně, mám tuto zeleninu též velmi ráda...:))
OdpovedaťOdstrániťDakujem :)
OdstrániťMilá Michaela, som rada, že som našla Vašu stránku; už dlho sa pokúšam variť vegetariánske indické jedlá a Prasádam. Korenia mám kúpené z predajne v Bratislave, už mám aj aké - také skúsenosti s vlastným ghee, čónsom apod. No poprvýkrát vidím pokope také množstvo pestrých receptov.... určite sa budem inšpirovať . Len škoda, že tie baby - baklažány u nás nie je dostať, len veľké.... aj Aloo Palak výborne vyzerá.
OdpovedaťOdstrániťPosielam pozdrav do Indie. A máte krásne dcérky.
Som velmi rada, ze sa vam moj blog a jeho obsah paci :) Dufam, ze vam uvarene podla receptov bude chutit. Inak miesto baby baklazanov pokojne pouzite velky. Pozdravujem a dakujem :)
OdstrániťAhoj Miska. Dnes som tikkala aj ja :) Vyborne, este teraz rozvoniava cely byt.Opat recept, ktory urcite este urobim. Dakujem.
OdpovedaťOdstrániťSom rada, ze ti chutilo :)
Odstrániťdobry den,
OdpovedaťOdstrániťchcem sa opytat, ak pisete ze 1 lyzicky ghee napriklad ,, myslite polievkovu/cajovu ?
dakujem
minule som skusal 1x indiu- Vase karfio. kari,,, a bola to pecka a to som super lamer vo vareni,varim asi tyzden :DDD
stranka je uplna pecka,, ste KING , vsetko to fotit atd :))
pekny vecer
myslel som queen :)
OdstrániťDiky :)) Ak je v recepte LYZICKA je to mala kavova, cajova, ak je LYZICA je to polievkova. Pozdravujem ;)
Odstrániť