Pozor na tie čili papričky. Je to s nimi dosť pálivé, takže pre tých, čo radšej jemne pálivé odporúčam bez nich.
ČO POTREBUJETE:
1 menší karfiol
4 lyžice oleja
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky rímskej rasce
1/2 lyžičky mletého koriandru
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
2 sušené červené čili papričky
(vopred namočené vo vode na 30min) alebo 1 lyžička chilli vločiek
soľ
AKO POSTUPOVAŤ:
V pekáčiku zmiešame olej s koreninami.
Pridáme karfiol, ktorý sme rozrobili na malé ružičky a poriadne ho premiešame s olejom a koreninami. Každá ružička musí byť obalená. Osolíme.
Rúru predohrejeme na 200st., karfiol pečieme 25 minút. Potom ho vyberieme, premiesšame a pečieme ďalších 10 minút (môžeme prepnúť aj na gril).
Podávame ako zeleninovú prílohu ku karí a dusenej ryži, alebo aj ako náplň do Pita placky, s raitou a inou zeleninou.